ILTAPÄIVÄTOIMINTA


Kenelle?

Toiminta on tarkoitettu kaikille 1.- ja 2. -luokkalaisille sekä 3.-9.-luokkalaisille erityisen tuen oppilaille. Toimintamme on Helsingin kaupungin alaista iltapäivätoimintaa.


 

Tavoitteet

Toiminnan lähtökohtana on tarjota lapselle turvallinen iltapäivä valvotussa ympäristössä.

Tukea lapsen kokonaisvaltaista hyvinvointia sekä edistää lapsen kasvua ja kehitystä.

Luoda lapselle mahdollisuus sosiaalisiin suhteisiin sekä tukea näiden taitojen kehittymistä.

Toiminta


Monipuolinen toimintamme painottuu liikuntaan, ulkoiluun sekä lasten omaehtoiseen leikkiin. Kerhoissa toimimme paljon pienryhmissä, joka mahdollistaa vaihtelevan toiminnan ja antaa lapsille mahdollisuuden valita mieluista toimintaa ja kokeilla uusia asioita. Liikunnan lisäksi kädentaitoja pääsee harjoittamaan askartelupajoissa, läksyjenteolle on oma aikansa, järjestämme juhlia eri teemojen mukaan sekä teemme retkiä lähialueella. Myös lasten omat ideat ja toiveet huomioidaan parhaamme mukaan. Kerhopäivä sisältää myös välipalan päivittäin.Toiminnassamme korostuu liikunnan osuus. Tarjoamme arkiliikunnan, pelien ja leikkien lisäksi mahdollisuuden myös erilaisiin lajikokeiluihin. Hyödynnämme aktiivisesti lähialueen liikunta- ja leikkipaikkoja ympäri lukuvuoden. Lisäksi olemme panostaneet välineistöön ja niin pomppulinna, törmäilypallot, laseraseet sekä tietenkin tutummat materiaalit ovat lasten käytössä kerhoissa.Tärkeä tekijä toiminnassamme ovat motivoituneet, ammattitaitoiset ohjaajat, jotka tekevät mielellään yhteistyötä myös huoltajien kanssa. Joukostamme löytyy monen eri koulutustaustan omaavia, kuten lastentarhanopettajia, lastenhoitajia sekä liikunnanohjaajia.

Kerhojen sijainti

Kaikki kerhomme sijaitset koulun yhteydessä, joten siirtyminen kerhoon koulupäivän jälkeen on helppoa ja turvallista. Lukuvuoden alussa sovimme käytännön asioista niin perheiden kuin koulun henkilökunnankin kanssa, jotta arkemme olisi mahdollisimman sujuvaa.

Käpylän ip-kerho, Untamontie 2, puh. 050-5923002

Myllypuron ip-kerho, Yläkivenrinne 6, puh. 040-5094056

Itäkeskuksen ip-kerho, Jäätanssipolku 1, puh. 0400-304162 

Yhtenäiskoulun ip-kerho, Louhentie 3, puh. 040-5689302

FB: IP-kerho Paila Käpylä/Myllypuro/Itis

Hakeminen ja hinnat

Toimintaan haetaan hakulomakkeella ja se palautetaan täytettynä haettavaan toimipisteeseen (Huom, seuraa ohjeistusta koronatilanteen aikana). Lukuvuoden 2020-2021 toiminnan hakuaika on 23.3.-24.4.2020.

Hinnat ovat Helsingin kaupungin määrittämät ja maksu on 100€/kk jos sopimus päättyy klo 16 tai 120€/kk, jos sopimus päättyy klo 17. Maksuihin on mahdollisuus hakea vapautusta/huojennusta kaupungilta.