Iltapäiväkerholaisen info


Kerhojen aukiolo ja loma-ajat

Iltapäivätoiminta alkaa ensimmäisenä koulupäivänä torstaina 11.8.2022. Ensimmäisinä päivinä haemme ekaluokkalaiset lapset luokista kerholle. Tokaluokkalaiset tulevat opettajan ohjeistamana kerhoon. Ohjaajat tunnistaa PAILA:n viininpunaisista paidoista.

Ip-kerho on auki aina arkisin koulupäivien jälkeen klo 12-17. Huoltajat ovat voineet valita hoitosopimuksen klo 16 tai klo 17 asti.

Koulujen loma-aikoina ip-kerho on kiinni. Tiedotamme erikseen mahdollisista järjestämistämme leireistä.


Lasten saapuminen ja hakeminen / kotiinlähtö

Toiminnan alkaessa ohjaajat hakevat ekaluokkalaiset lapset luokista lukujärjestysten mukaan. Tokaluokkalaiset saapuvat kerholle itsenäisesti. Opetamme lapset kulkemaan luokista kerholle ilman ohjaajia mutta haemme lapsia niin kauan kuin se on tarpeellista. 

Sovimme jokaisen perheen kanssa erikseen lapsen kotiinlähdöstä. Osa lapsista kulkee itsenäisesti kotiin ja osaa lapsista tullaan hakemaan kerholta. Lapsen kotiinlähtöaika ja mahdolliset hakijat tulee ilmoittaa esitietolomakkeessa.


Kerhon arki ja aikataulu

Kerhopäivien aikana lapsilla on mahdollisuus osallistua monipuolisesti ohjattuun toimintaan mutta myös lasten vapaille leikeille on oma aikansa. Välipala syödään ja ostetaan koulun keittiöstä ja sen valmistaa sama henkilökunta, joka tekee lasten lounaan joten allergiatiedot pitäisi olla heillä tiedossa mutta muistattehan ilmoittaa ne myös kerhon ohjaajille.

Hyödynnämme koulujen lähialueilta löytyviä tiloja, kuten urheilukenttiä, metsiä ym. Retkipäivistä ilmoitamme aina etukäteen. Paluu retkiltä koululle tapahtuu aina viimeistään klo 16.

Lapsilla on myös mahdollisuus tehdä läksyt iltapäiväkerhon aikana ohjaajan valvonnassa ja avustamana. Jos haluatte lapsenne tekevän läksyt kerhossa niin ilmoitattehan siitä ohjaajille. Huom, kaikkina päivinä lapsilla ei välttämättä ole mahdollisuutta läksyjentekoon kerhopäivän aikana. Tämä riippuu lukujärjestyksistä sekä kerhon ohjelmasta. Opettajien kanssa on usein sovittu että lukuläksy jää kotona tehtäväksi ja muistutamme että myös lopullinen vastuu läksyistä jää kotiväelle.

Ulkoilemme paljon kerhopäivien aikana säällä kuin säällä. On tärkeää, että lapsilla on päivittäin säähän sopiva varustus. Lapsen repusta on hyvä löytyä myös pieni vaihtovaatepussukka, esim sukat, hanskat. Joissain kouluilla on mahdollista jättää myös kerholle vaihtovaatteita.

Suuntaa antava aikataulu ja esimerkkipäivä

Klo 12:00-13:30      Lapset saapuvat kerholle       Ulkoleikit, leikit/läksyt

Klo 13:30-14:30      Välipala ryhmittäin                   Ulkoilu

Klo 14:30 - 16:00    Ohjattu toiminta                       Liikuntaleikit salissa / Askartelu / Pihaleikit

Klo 16:00 - 17:00    Vapaata toimintaa                   SIsäleikit / Läksyt

Klo 17:00                 Kerhopäivä päättyy


Yhteydenpito, tiedottaminen, kännykät

Yhteydenpito päivien aikana tapahtuu kerhopuhelimen välityksellä. Huoltajien tulee ilmoittaa lapsen mahdolliset poissaolot AINA kerhopuhelimeen joko soittamalla tai tekstiviestillä. Emme saa koululta tietoa poissaoloista.

Lasten puhelimen käyttö kerhopäivän aikana on kielletty. Huoltajat saavat lapsensa tarpeen vaatiessa kiinni kerhopuhelimen välityksellä. Näin varmistamme, että kaikki tieto kulkee aina aikuiselta aikuiselle.

Lähetämme huoltajille kuukausittain sähköisen kuukausitiedotteen, jossa avaamme tulevan kuun ohjelmaa sekä tärkeitä päivämääriä. Julkaisemme some kanavillamme kerhoarkea, joten kannattaa ottaa meidät seurantaan niin facebookissa kuin instagramissa.

Puutumme kaikkiin havaitsemiimme kiusaamis- ja riitatilanteisiin ja olemme niistä matalalla kynnyksellä yhteydessä huoltajiin. Teemme muutenkin mielellämme yhteistyötä kotiväen kanssa ja toivomme myös teidän ottavan meihin yhteyttä jos jokin asia askarruttaa.


Laskutus


Kuukausimaksu on 100€ tai 120€ / kuukausi riippuen hoitosopimuksen pituudesta. Postitamme elokuun laskun infokirjeen mukana postilla koteihin. Syyskuusta lähtien lasku tulee sähköpostilla. Varmistattehan, että oikea sähköpostiosoite on merkitty esitietolomakkeeseen.

Jos haette maksuvapautusta / -huojennusta Helsingin kaupungilta niin ilmoitattehan siitä meille viimeistään ennen ensimmäisen laskun eräpäivää. Emme saa tietoa hakeneista perheistä kaupungilta ja kaupungin päätöksissä saattaa kestää useita kuukausia.


ESITIETOLOMAKE

Täytättehän alla olevan esitietolomakkeen viimeistään toiminnan alkaessa. Voitte täyttää sen myös kotiin postitettuna paperiversiona ja toimittaa kerholle ohjaajillemme.